DODIKOV VELIKI DOGOVOR SA RUSIMA: Zatvoriti Kancelariju visokog predstavnika!

Novosti online

22. 01. 2021. u 16:36

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Rusije u BiH Igora Kalabuhova, a potom su se u razgovoru saglasili da je neophodno zatvoriti Kancelariju visokog predstavnika da bi se domaćim vlastima i političarima omogućilo da preuzmu potpunu odgovornost odlučivanja.

ДОДИКОВ ВЕЛИКИ ДОГОВОР СА РУСИМА: Затворити Канцеларију високог представника!

Foto: RTRS printskrin

Tokom razgovora Dodik i novoimenovani ruski ambasador ukazali su na neophodnost doslednog poštovanja Dejtonskog sporazuma.

Oni su pozdravili dobre i stabilne političke odnose i bilateralnu saradnju dve zemlje.

Tokom susreta je istaknuto da nema otvorenih pitanja i izražena je nada da će se bilateralna saradnja nastaviti razvijati na obostranu korist. Posebno je naglašeno da ima prostora za unapređenje ekonomske, kulturne i obrazovne saradnje, saopšteno je iz Predsedništva BiH

Dodik je informisao Kalabuhova o unutrašnjopolitičkoj situaciji u BiH, a bilo je reči i o problemu ilegalnih migranata u BiH.

Kalabuhov je istakao da Rusija dosledno zagovara suverenitet i teritorijalni integritet BiH, garantovan Dejtonskim mirovnim sporazumom, kao i ravnopravnost tri konstitutivna naroda i dva entiteta BiH.

On je rekao i da Rusija smatra BiH važnim političkim, trgovinskim i ekonomskim partnerom i dodao da dve zemlje ujedinjuju zajednička istorija, kulturna i duhovna bliskost.

Tokom susreta pomenuta je i nedavna poseta BiH ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koja svedoči dobrim bilateralnim odnosima dve zemlje.

Dodik je zamolio ambasadora Kalabuhova da prenese iskrene i srdačne pozdrave predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu.

On je izrazio nadu da će dosadašnja izuzetno dobra saradnja biti nastavljena i tokom mandata novoimenovanog ambasadora Kalabuhova, kojem je poželeo uspeh u radu.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku