SASTALI SE BAJDEN I DŽONSON: Evo o čemu su razgovarali britanski premijer i američki predsednik (FOTO)

Tanjug

10. 06. 2021. u 17:30

BRITANSKI premijer Boris Džonson dočekao je danas američkog predsednika Džozefa Bajdena u engleskom primorskom odbaralištu Karbis bej, uoči početka samita G7 u petak

САСТАЛИ СЕ БАЈДЕН И ЏОНСОН: Ево о чему су разговарали британски премијер и амерички председник (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP Photo

- Predivno je, ne želim da idem kući - rekao je Bajden komentarišući pogled koji se pruža na more dok je šetao sa prvom damom SAD Džil Bajden, britanskim premijerom i Džonsonovom suprugom Keri, prenosi ROjters.

Ovo je prvi sastanak Džonsona i Bajdena, a kako je ranije objavljeno, dvojica lidera izneće danas, tokom razgovora u Londonu, zajedničku viziju za "održivi globalni oporavak" od pandemije korona virusa.

Uoči sastanka, iz Dauning strita je saopšteno da će se sastanak fokusirati na klimatske promene, bezbednost, globalni trgovinski sistem i odbranu demokratije, a pozabaviće se i pitanjima kako da se bezbedno putuje po svetu.

Najavljeno je da će razgovarati i o Severnoj Irskoj, neslaganjima EU i velike Britanije oko implementacije Bregzit protokola i drugim temama.

Kako prenosi Skaj njuz, očekuje se da će se dvojica lidera složiti oko toga što je najavljeno kao nova Atlantska povelja - odgovor na deklaraciju o posleratnoj saradnji između Vinstona Čerčila i predsednika Frenklina Ruzvelta iz 1941. godine.

- Dok su Ruzvelt i Čerčil razmatrali kako da se pomogne svetu da se oporavi od rata, danas se moramo baviti sasvim drugačijim, ali ne manje zastrašujućim izazovom - kako da se se bolje oporavimo od pandemije korona virusa - rekao je Džonson uoči sastanka.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo