OTET UKRAJINSKI AVION U KABULU: Neidentifikovani napadači ga preusmerili na novo odredište - praktično "ukraden"

Tanjug

24. 08. 2021. u 11:32

UKRAJINSKI avion koji je stigao u Avganistan radi evakuacije Ukrajinaca oteli su neidentifikovani ljudi, koji su ga preusmerili u Iran, izjavio je danas zamenik ukrajinskog ministra spoljnih poslova Jevgenij Jenin.

ОТЕТ УКРАЈИНСКИ АВИОН У КАБУЛУ: Неидентификовани нападачи га преусмерили на ново одредиште - практично украден

Foto printskrin Tviter/Maxar Technologies

- Prošle nedelje naš avion su oteli drugi ljudi. U utorak nam je avion praktično ukraden, da bi odleteo u Iran sa neidentifikovanom grupom putnika na letu, umesto da preveze Ukrajince. Naša tri sledeća pokušaja evakuacije takođe nisu bila uspešna, jer naši ljudi nisu mogli da uđu na aerodrom - rekao je Jenin, a prenosi ruska agencija TAS S.

Prema njegovim rečima, otmičari su bili naoružani.

Zamenik ministra, međutim, nije rekao ništa o tome šta se dogodilo sa avionom, da li će Kijev pokušati da ga povrati i kako će ukrajinski građani biti vraćeni iz Kabula, ovim praktično "ukradenim" avionom ili nekim drugim koji bi poslao Kijev.

U nedelju je vojno-transportni avion sa 83 osobe, uključujujući 31 Ukrajinca, doputovao iz Avganistana u Kijev, a kabinet predsednika saopštio je da se kući vratilo 12 ukrajinskih vojnika, a evakuisani su i strani izveštači i javne ličnosti koji su tražili pomoć.

Kabinet je takođe saopštio da ima još oko 100 Ukrajinaca koji očekuju evakuaciju iz Avganistana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!