PREMINUO BOB DOL: Veliki albanski lobista izgubio bitku u 98. godini

Novosti online

05. 12. 2021. u 18:19

BIVŠI američki senator republikanac Bob Dol, koji se kandidovao za predsednika 1996. godine preminuo je u 98. godini, prenose svetski mediji.

ПРЕМИНУО БОБ ДОЛ: Велики албански лобиста изгубио битку у 98. години

Foto: Printskrin

On je ranije ove godine rekao da mu je dijagnostikovan uznapredovali rak pluća.

- Iako me sigurno čekaju neke prepreke, takođe znam da se pridružujem milionima Amerikanaca koji se suočavaju sa značajnim zdravstvenim izazovima - naveo je Dol u saopštenju na Tviteru u februaru.

Fondacija Elizabet Dol potvrdila je Dolovu smrt u saopštenju u nedelju.

- Teška srca objavljujemo da je senator Robert Džozef Dol umro rano jutros u snu. Verno je služio Sjedinjenim Američkim Državama 79 godina - navodi se u saopštenju fondacije.

Dol je imao dugu karijeru u američkom Kongresu, bio je vođa većine u Senatu. Početkom 1980-ih predsedavao je Komitetom za finansije Senata, telom koje pomaže u vođenju američke poreske, trgovinske i zdravstvene politike.

Na predsedničkim izborima 1996. godine bio je poražen od Bila Klintona. Dol je osvojio 40,7 odsto glasova, a Klinton 49,2 odsto.

Bio je ranjen u Italiji tokom Drugog svetskog rata, zbog čega se dugo vremena lečio.

Bob Dol bio je jedan od najistaknutijih albanskih lobista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!