SAVEZ PROTIV KINE: Kanadski premijer poziva Zapad da se udruže protiv Pekinga

Tanjug

25. 12. 2021. u 23:10

ZAPADNE zemlje bi trebalo da se udruže protiv Kine kako bi je sprečile da koristi trgovačke interese u pokušaju da ih međusobno zavadi, poručio je kanadski premijer Džastin Trudo u danas emitovanom intervjuu.

САВЕЗ ПРОТИВ КИНЕ: Канадски премијер позива Запад да се удруже против Пекинга

Foto: Tanjug/AP

Trudo je izjavio da je Kina "izigrala" zapadne zemlje tako što se one takmiče jedna protiv druge za pristup ekonomskim mogućnostima u ovoj zemlji.

-Mi se takmičimo i Kina nas, s vremena na vreme, veoma pametno izigra na otvoren tržišni, konkurentan način, rekao je on u intervjuu za Global televiziju, prenosi Rojters.

Kanadski premijer je poručio i da Zapad mora bolje da sarađuje i bude čvršći da Kina ne bi, kako je rekao, lukavstvima tražila načine da stekne prednost i da zapadne zemlje okreće jedne protiv drugih.

Ranije ovog meseca, Kanada je saopštila da će se pridružiti saveznicima u diplomatskom bojkotu Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, u februaru 2022.godine, kako bi poslala Kini poruku zbog nepoštovanja ljudskih prava u toj zemlji, navodi Rojters.

BONUS VIDEO: DAN KADA JE KONAČNO ZATVOREN ČERNOBILj - Posledice nuklearne katastrofe trajaće 24.000 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)