STRUČNJACI SAVETUJU: Osobe sa prehladom treba da idu u karantin

Tanjug

03. 01. 2022. u 16:10

OSOBE koje imaju prehladu ili grip bi trebalo da budu u izolaciji nekoliko dana, izjavio je jedan od vodećih britanskih naučnika, ser Frenk Aterton.

СТРУЧЊАЦИ САВЕТУЈУ: Особе са прехладом треба да иду у карантин

Foto: Shutterstock

Aterton, koji je vodeći medicinski stručnjak Velsa, kaže da kriza korona virusa treba naciju da natera da razmisli "kako smo se ponašali kao društvo" i da svako ko ima virusnu infekciju mora u samoizolaciju da bi sprečio širenje infekcije na druge.


Komentari su došli u vreme kada se Velika Britanija bori sa širenjem omikron soja.

Prema trenutnim pravilima u Engleskoj, Velsu i Severnoj Irskoj, svako ko je pozitivan na kovid, mora da bude u karantinu najmanje sedam dana.

Ukoliko je pacijent negativan na testu, može da izađe posle šest ili sedam dana iz samoizolacije, dok je u Škotskoj period obaveznog karantina najmanje 10 dana.

BONUS VIDEO: NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama