BRITANCI ŠOKIRANI SAVETOM DISTRIBUTERA GREJANJA: Ako hoćete da vam bude toplo grlite kućne ljubimce, čistite, vežbajte

Novosti online

12. 01. 2022. u 17:10

BRITANCI su s pravom bili šokirani kada ih je treći po veličini distributer energije posavetovao da „grle kućne ljubimce“ kako bi se ugrejali i uštedeli na računima.

БРИТАНЦИ ШОКИРАНИ САВЕТОМ ДИСТРИБУТЕРА ГРЕЈАЊА: Ако хоћете да вам буде топло грлите кућне љубимце, чистите, вежбајте

EPA

Kompanija „Ovo Enerdži“ je svojim korisnicima prošle nedelje poslala spisak sa deset „jednostavnih i isplativih načina“ da im ove zime bude toplo.

Hula-hop, vežbe, čišćenje kuće

Osim maženja s kućnim ljubimcima, korisnicima su savetovali da izazovu decu na hula-hop takmičenje, da vežbaju ili da počiste svoje kuće i stanove. I to se dešava u vreme kada se u Velikoj Britaniji očekuje rast cena energenata i životnih troškova generalno.

Prema nekim predviđanjima, računi za gas i struju bi u aprilu milionima domaćinstava mogli da porastu i za više od 50 posto.

Daren Džons, zastupnik u britanskom parlamentu i predsednik Odbora za poslovnu, energetsku i industrijsku strategiju, nazvao je savete uvredljivim i pozvao kompaniju da se izvini, što je ona i učinila.

„Nisam siguran ko je odobrio marketinšku kampanju koja ljudima savetuje da nose džempere i jedu kašice, ako ne moguda priušte grejanje“, napisao je Džons na Tviteru posle izvinjenja.

„Loša procena“

Kompanija je u izvinjenju navela da je sadržaj kampanje bio „loša procena“.

-Razumemo koliko će mnogim našim korisnicima situacija ove godine biti teška. Trudimo se da pronađemo smislena rešenja u pristupu ovoj energetskoj krizi. Neprijatno nam je i iskreno se izvinjavamo“, rekli su za „Fajnenšel tajms, preneo je Indeks.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)