ENERGETSKA KRIZA DRMA VELIKU BRITANIJU: Cene otišle u "nebesa", čak 6 miliona domaćinstava bi moglo da ima probleme

P. Z. S. / Sputnjik internešnl

01. 01. 2022. u 20:33

GLOBALNA kriza sa gorivom može povećati broj domaćinstava u Velikoj Britaniji koja se bore da plate račune za energiju sa oko dva miliona na rekordnih 6 miliona, procenila je dobrotvorna organizacija Čeriti.

ЕНЕРГЕТСКА КРИЗА ДРМА ВЕЛИКУ БРИТАНИЈУ: Цене отишле у небеса, чак 6 милиона домаћинстава би могло да има проблеме

Foto: Tanjug/AP


Izvršni direktor Nacionalne energetske akcije, Adam Skorer, upozorio je u komentaru za Obzerver da bi zemlja mogla da vidi najviši nivo energetskog siromaštva u aprilu otkako je počelo da se beleži 1996. ako vlada ne reaguje.

-Ovo nije samo pretpostavka. To će se desiti i imali smo dovoljno vremena da vidimo kako to dolazi i da delujemo, rekao je on, a citirao je list koji je povezan sa Gardijanom.

Globalne cene energenata su naglo porasle u jesen zbog poremećaja u snabdevanju, što je rekordno povećalo cene goriva u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Portparol vlade je navodno rekao da će Dauning strit zadržati ograničenja cena energije i šeme subvencija kako bi zaštitili najugroženije potrošače.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu