PREMIJER PRIMIO NEZADOVOLJNE NASTAVNIKE: Profesori u Francuskoj štrajkom traže veću zaštitu od kovida

G. Čvorović

13. 01. 2022. u 21:12

NASTAVNICI i profesori u francuskim osnovnim i srednjim školama masovno su juče štrajkovali, žaleći se na nedovoljnu zaštitu tokom pandemije, naročito u ovom trenutku kada ima više od trista hiljada novozaraženih dnevno u zemlji.

ПРЕМИЈЕР ПРИМИО НЕЗАДОВОЉНЕ НАСТАВНИКЕ: Професори у Француској  штрајком траже већу заштиту од ковида

Foto: Tanjug AP

Vlasti su, naprotiv, još više olakšale protokol, jer je bio komplikovan, na šta su se profesori takođe žalili.

Prema podacima ministarstva, štrajkovalo je 38 odsto nastavnika u osnovnoj školi i 23 odsto u srednjoj. Sindikati, međutim, naglašavaju da je odziv bio daleko veći, s čak 75 odsto učitelja u osnovnoj i 62 odsto u srednjoj školi. Rad je obustavilo i nenastavno osoblje.

Na ulicama gradova širom Francuske protestovalo je 75.000 ljudi.

Zbog izraženog nezadovoljstva, u četvrtak uveče je predstavnike štrajkača primio je premijer Žan Kasteks, a na ovom sastanku su učestvovali i ministar obrazovanja Žan Mišel Blanke i, videokonferencijom, ministar zdravlja Olivije Veran koji je danas saopštio da je zaražen virusom.

BONUS VIDEO - KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!