KURDI POVRATILI KONTROLU NAD ZATVOROM: Ubijeno 175 terorista Islamske države

Tanjug

23. 01. 2022. u 19:20

KURDSKE jedinice Sirijskog demokratskog fronta (SDF) povratile su kontrolu nad zatvorim Al-Sina u gradu Al-Hasakah, tako što su ubili 175 terorista Islamske države koji su taj zatvor držali pod kontrolom, objavila je danas kurdska novinska agencija Firat.

КУРДИ ПОВРАТИЛИ КОНТРОЛУ НАД ЗАТВОРОМ: Убијено 175 терориста Исламске државе

Foto: Tviter printskrin

Prema Firatu, operacija preuzimanja kontrole zatvora je pokrenuta nakon vazdušnog napada SAD na jednu od osvojenih zgrada, preneo je TASS.

Agencija je citirala komandu SDF koja je rekla da je oko 200 pripadnika Islamske države imalo kontrolu nad zatvorom, od 20. januara.

Oni su osvojili zatvor tako što su digli u vazduh dva automobila bombe kako bi omogućili bekstvo zatvorenika-pripadnika ISIS.

U zatvoru Al-Sina ima oko 3.500 zatvorenika, među kojima su plaćenici koji su učestvovali u borbenim operacijama Islamske države.

Plaćenici su u zatvoru od proleća 2019. godine nakon što su jedinice SDF, podržane zapadnom koalicijom na čelu sa SAD, uništile poslednje upočište Islamske države u Al-Baguzu na istočnoj obali Eufrata.

Komanda SDF-a je tvrdila da su Turska i sirijska opozicija naoružavali grupe koje je podržavala Islamska država.

 

BONUS VIDEO:

PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)