UKRAJINA NA GRANICU POSLALA 120.000 VOJNIKA: Lider Donjecke Narodne Republike upozorava, Kijev se sprema za ofanzivu

Tanjug

24. 01. 2022. u 10:16

NARODNA milicija samoproglašene Donjecke Narodne Republike tvrdi da se Oružane snage Ukrajine pripremaju za ofanzivu na Donbas, na istoku zemlje.

УКРАЈИНА НА ГРАНИЦУ ПОСЛАЛА 120.000 ВОЈНИКА: Лидер Доњецке Народне Републике упозорава, Кијев се спрема за офанзиву

Foto: Nacgvardія Ukraїni

Predstavnik milicije izjavio je da, kako je naveo, akti ukrajinske agresije protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike neće ostati bez odgovora, prenosi RIA Novosti.


Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je ranije da su Oružane snage Ukrajine koncentrisale oko 120.000 vojnika u blizini linije razdvajanja.

Konflikt na istoku Ukrajine traje više od sedam i po godina, a za to vreme, prema podacima UN, stradalo je više od 13.000 ljudi.

Zbog tenzija oko Ukrajine odnosi Zapada i Ukrajine pali su na najniži nivo od Hladnog rata. SAD i zapadni saveznici optužuju Rusiju da priprema invaziju na Ukrajinu, dok Moskva to negira i traži garancije da se NATO neće širiti dalje na istok.

BONUS VIDEO: 

DOSIJE: Rat Jermenije i Azerbejdžana - vizuelna rekonstrukcija događaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo