UBICE TENKOVA U NAPADU: Grupa helikoptera Mi-24P se obrušila na „neprijatelja“ (VIDEO)

Novosti online

24. 01. 2022. u 21:52

MINISTARSTVO odbrane Rusije objavilo je video-snimak vojne vežbe na kojem je prikazano kako piloti udarnih helikoptera Mi-24P „Krokodil“ (ili leteći tenkovi) Centralnog vojnog okruga uništavaju uslovnog protivnika na Uralu.

УБИЦЕ ТЕНКОВА У НАПАДУ: Група хеликоптера Ми-24П се обрушила на „непријатеља“ (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Grupa udarnih „krokodila“ izvodi kontinuiranu paljbu raketama klase „vazduh-zemlja“ na kopnene mete, pogađajući krila „neprijatelja“, precizirao je vojni resor.

Najmasovniji borbeni helikopter u vojnoj avijaciji Mi-24 je u upotrebi još od 1972. godine, ali on je i dalje u službi. Štaviše, sredinom aprila 2020. godine je postalo poznato da je rusko Ministarstvo odbrane počelo da ga modernizuje. Kako je ranije saopšteno, uzimajući u obzir iskustvo vođenja modernih vojnih sukoba, posade „krokodila“ (nezvaničan naziv ovih mašina u ruskoj vojsci) dobiće uređaje za noćno osmatranje. Ali logično je pretpostaviti da se modifikacija tu ne završava.

U vazduhoplovstvu ruske vojske je u službi najmanje 100 takvih mašina, od čega je veći deo proizveden poslednjih godina sovjetske proizvodnje, odnosno krajem 1980-ih i početkom 1990-ih. Najpopularniji model tih godina proizvodnje je Mi-24P.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!