RUSKA SEVERNA FLOTA VEŽBA NA ARKTIKU: Planirano učešće do 30 vojnih brodova

Novosti online

26. 01. 2022. u 07:22

SEVERNA flota Rusije započela je vežbe sa Arktičkom ekspedicionom grupom. Planirano je učešće do 30 vojnih brodova, podmornica i pomoćnih brodova, kao i nosača hiperzvučnih raketa „Cirkon“ – fregate „Admiral Gorškov“, saopštila je pres-služba flote.

РУСКА СЕВЕРНА ФЛОТА ВЕЖБА НА АРКТИКУ: Планирано учешће до 30 војних бродова

Foto: Printskrin/ TV Zvezda

Kako se precizira u saopštenju, vojne vežbe će se odvijati u skladu sa planom pripreme Oružanih snaga Rusije za 2022. godinu.

Planirano je da na njima učestvuje do 1.200 vojnika, oko 140 jedinica borbene i specijalne tehnike, do 20 letelica i tridesetak brodova i podmornica.

Glavne praktične aktivnosti odvijaće se u akvatoriji Barencovog mora. Osim fregate „Admiral Gorškov“, najavljeno je učešće protivpodmorničkog broda „Severomorsk“, velikog desantnog broda „Ivan Gren“, kao i aviona i helikoptera ratnog vazduhoplovstva i PVO Severne flote.

Tokom vežbi biće procenjen stepen obučenosti organa vojnog upravljanja flotom u rešavanju kriznih situacija u području Arktičkog okeana i komandovanja snagama u okviru zadataka osiguravanja vojne bezbednosti i pomorske ekonomske delatnosti, a biće testirani i načini vođenja pomorske borbe i vojnih operacija u arktičkom regionu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić