RUSKI PREDSEDNIK U PEKINGU: Putin i Si potpisaće više od 15 sporazuma

Tanjug

02. 02. 2022. u 15:46

RUSIJA i Kina će razgovarati o gasu i finansijskoj saradnji, a cilj je da se ta kooperacija pojača, saopštio je Kremlj uoči puta predsednika Rusije Vladimira Putina u Peking na otvaranje Zimskih olimpijskih igara.

РУСКИ ПРЕДСЕДНИК У ПЕКИНГУ: Путин и Си потписаће више од 15 споразума

Foto: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Putin i njegov kolega Si Đinping će ručati zajedno u petak, a mogli bi da potpišu više od 15 sporazuma, kazao je zvaničnik Kremlja Juri Ušakov novinarima, preneo je Rojters.

On je dodao da će Putin biti na ceremoniji otvaranja i da je napravljeno mnogo novih sporazuma u vezi sa isporukom prirodnog gasa.

Ušakov je takođe rekao da su napravljeni ozbiljni napori kako bi se stvorila zajednička finansijska instrastruktura koja bi bila otporna na spoljne sankcije.

Osim Putina, na otvaranju ZOI 2022. će biti ministri Sergej Lavrov, Nikolaj Šulginov i direktor Rosnjefta Igor Sečin, otkrio je Ušakov.

BONUS VIDEO: KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?


 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!