NAPETOST ESKALIRALA SUKOBOM: Žestok obračun migranata i policije na graničnom prelazu u Meksiku

Tanjug

23. 02. 2022. u 13:06

DESETINE migranata sukobilo se sa policijom u gradu Tapačula na jugu Meksika, nezadovoljni zbog toga što mesecima čekaju vlasti da im odobre slobodan prolaz preko ove zemlje do granice sa SAD.

НАПЕТОСТ ЕСКАЛИРАЛА СУКОБОМ: Жесток обрачун миграната и полиције на граничном прелазу у Мексику

Foto Tanjug/AP

Migranti, uglavnom sa Haitija i iz Afrike, protestuju u Tapačuli, blizu meksičke granice sa Gvatemalom, već mesec dana, a u utorak su ovi protesti prerasli u nasilje, kada su demonstranti počeli da bacaju kamenje i fizički se sukobljavaju sa pripadnicima Nacionalne garde i policije, prenosi Rojters.


Nacionalni institut za migracije izdao je saopštenje u kojem osuđuje "nasilne demonstracije" ispred svojih objekata u Tapačuli.

Ova vladina agencija je saopštila da je oko 100 migranata sa Kube, Haitija i Afrike protestovalo u nastojanju da im se obezbede raniji termini za njihovu imigracionu proceduru.

Svake godine stotine hiljada migranata, uglavnom iz Centralne Amerike, beže od nasilja i siromaštva u svojim zemljama i prelaze Meksiko u nastojanju da stignu do SAD, navodi Rojters.

BONUS VIDEO:

 DOSIJE: Rat Jermenije i Azerbejdžana - vizuelna rekonstrukcija događaja

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!