GLAVNA GREŠKA AMERIKE: Kako je Rusija "izmešala karte" Vašingtona

Novosti online

04. 03. 2022. u 22:40

BIVŠI izraelski obaveštajac Jakov Kedmi , u emisiji radija Vesti FM, objasnio je šta je „glavna greška Sjedinjenih Država“ u njihovom planu protiv Rusije.

ГЛАВНА ГРЕШКА АМЕРИКЕ: Како је Русија измешала карте Вашингтона

Foto: EPA/printskrin/ilustracija

Vlasti SAD ne mogu da se pomire sa postepenim gubitkom svetske hegemonije i odlaskom sveta od unipolarnog modela. Planirali su da oslabe Rusiju što je više moguće uništavanjem njene ekonomije, a zatim da se bore protiv Kine, rekao je Kedmi.

Plan je samo delimično sproveden. SAD su organizovale državni udar u Ukrajini, pretvorile zemlju u anti-Rusiju i uvele sankcije Moskvi. Ali efekat sankcija nije bio ono na šta su Amerikanci računali. Ruska ekonomija se pokazala mnogo stabilnijom nego što je Vašington očekivao, smatra Kedmi.

- Amerikanci su mislili da imaju vremena. Ali Rusija im je izmešala sve karte. Ispostavilo se da je ruska ekonomija, uprkos svim strahovima, stabilnija nego što su mislili - rekao je Kedmi.

Rusija je trenutno pod sankcijama bez presedana u svetskoj istoriji. Ovo se već vratilo. Cene gasa, nafte, pšenice i aluminijuma značajno su skočile, objašnjava on.

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!