RUSKA VOJSKA UNIŠTILA SKLADIŠTE "DŽAVELINA": Preuzeta kontrola nad 10 gradova

Novosti onlajn

05. 03. 2022. u 08:52

RUSKA vojska je tokom noći preciznim raketnim udarima uništila skladište sa protivtenkovskim naoružanjem „Džavelin“ koje se nalazilo u ukrajinskom gradu Žitomiru, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

РУСКА ВОЈСКА УНИШТИЛА СКЛАДИШТЕ ЏАВЕЛИНА: Преузета контрола над 10 градова

Foto: EPA

Istovremeno, kako je rekao, ruske snage vrše napad širokog obima i preuzele su kontrolu nad 10 gradova.

Konašenkov je precizirao i da su snage Donjecke Narodne Republike uspele da prodru 27 kilometara unutar odbrane ukrajinske vojske, te da je preuzeta kontrola nad gradovima Novogrigorovsk, Novonikolajevka, Voljnoje, Listvjanka i Antonovka.

Foto: Profimedia/Ilustracija

Takođe je naveo i da je do sada uništeno 2.037 objekata vojne infrastrukture uključujući i 71 komunikacijski punkt, kao 98 PVO sistema S-300, „Buk“ i „Osa“.

Istovremeno, kako je rekao, uništena su 82 ukrajinska aviona, 708 tenkova i drugih oklopnih vozila, 56 dronova i 74 višecevnih raketnih sistema.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KOLONA NAPUŠTENIH UKRAJINSKIH TENKOVA: Ruska vojska ostavila svoj pečat

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku