KONAŠENKOV SAOPŠTIO: Ruska vojska uništila pogone za proizvodnju eksploziva za Oružane snage Ukrajine

Novosti onlajn

24. 04. 2022. u 12:21

RUSKE snage su visokopreciznim raketama uništile pogone preduzeća za proizvodnju eksploziva za Oružane snage Ukrajine u blizini Pavlograda, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

КОНАШЕНКОВ САОПШТИО: Руска војска уништила погоне за производњу експлозива за Оружане снаге Украјине

Foto: AP Photo/Alexei Alexandrov

Portparol je dodao da su Oružane snage Rusije visokopreciznim raketama pogodile devet ukrajinskih objekata, među kojima jedno komandno mesto, četiri uporišta i mesta koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike, kao i četiri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja u oblastima Barvenkovo, Nova Dmitrovka i Ivanovka u Harkovskoj oblasti.

Tokom noći raketne snage i artiljerija Kopnene vojske Rusije pogodile su 423 cilja u Ukrajini.

- Ruski PVO sistemi su u oblastima naselja Barvinok, Vasiljevka, Krasnogorovka, Kremena, Pervomajsk, Poltavka, Tomarino, Fedorovka, Jasinovato uništili 10 ukrajinskih bespilotnih letelica - dodao je on.

Ruska avijacija pogodila je tokom noći 26 ukrajinskih vojnih objekata. Uništeno je komandno i osmatračko mesto bataljona i do 150 neonacista, 25 područja koncentrisanja ljudstva i ukrajinske vojne tehnike, do 150 neonacista i do 40 oklopnih vozila i automobila.

Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, Oružane snage Rusije uništile su 141 avion, 110 helikoptera, 551 bespilotnu letelicu, 264 protivvazdušna raketna sistema, 2.496 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 282 višecevna raketna bacača, 1.093 artiljerijska oruđa i minobacača, kao i 2.343 jedinice specijalnih vojnih vozila, zaključio je Konašenkov.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!