PENTAGON HOĆE DA ZNA: Gde je američko oružje isporučeno Kijevu?

Novosti online

11. 05. 2022. u 20:05

SJEDINjENE Američke Države zahtevaju od Kijeva da kontroliše gde se nalazi oružje koje im Amerika isporučuje, rekao je američki ministar odbrane Lojd Ostin.

ПЕНТАГОН ХОЋЕ ДА ЗНА: Где је америчко оружје испоручено Кијеву?

Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

-Svaki put kada razgovaramo sa našim partnerima proveravam tu informaciju, a razgovaramo svake nedelje. To pitanje sam i juče postavio ministru odbrane Ukrajine Alekseju Reznikovu. Ističemo da je to izuzetno važna informacija, izjavio je Ostin na sastanku odbora Predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih Država koji je odgovoran za donošenje zakona o aproprijaciji.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruskog vojnog resora je oslobođenje Donbasa.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ MARIUPOLjA: Nacisti "Azova" pucali na ruski tenk T-72

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri