RANJENI TRUDNICA I DETE (10): Ukrajinci raketirali civilna naselja u Gorlovki

P. Z. S. / ria.ru

11. 05. 2022. u 19:41

DETE i trudnica povređeni su u Donjeckoj Gorlovki u granatiranju ukrajinskih trupa, rekao je gradonačelnik grada Ivan Prihodko.

РАЊЕНИ ТРУДНИЦА И ДЕТЕ (10): Украјинци ракетирали цивилна насеља у Горловки

Foto AP


-VSU nastavlja da puca na civile u Horlivki! U ulici Stožka 142/13 ranjeno je dete rođeno 2012. godine i njegova majka, trudna 8 nedelja! Hitna pomoć već pruža prvu pomoć ranjenicima, rekao je gradonačelnik. rekao je na svom Telegram kanalu.

Ranije u sredu je već prijavljeno nekoliko granatiranja Gorlovke od strane ukrajinskih trupa, uključujući i upotrebu VBR "Grad".

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruskog vojnog resora je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)