AMERIČKI CDC: Preporučuje buster dozu za decu od 5 do 11 godina

Tanjug

20. 05. 2022. u 00:25

PANEL savetnika Američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) danas je glasao za preporuku da sva deca od pet do 11 godina dobiju treću dozu vakcine protiv kovida 19 najmanje pet meseci nakon završetka primarnog perioda vakcinacije, preneo je Rojters.

АМЕРИЧКИ ЦДЦ: Препоручује бустер дозу за децу од 5 до 11 година

Foto Shutterstock

Fajzer i partnerska kompanija Biontek proizvode jedinu vakcinu protiv kovida 19 za decu bilo kog uzrasta u SAD, preneo je AP.

Deca od pet do 11 godina dobijaju trećinu doze koja se daje starijima od 12 godina.

U međuvremenu Fajzer i Moderna testiraju vakcinu za decu mlađu od 5 godina, a trebalo bi da Uprava za hranu i lekove (FDA) narednog meseca razmotri rezultate istraživanja jedne ili obe kompanije.

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" U CRVENOJ KOVID ZONI U BATAJNICI: Nevakcinisani su u smrtnoj opasnosti, oboleli pristižu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja