ZELENSKI O KRAJU SUKOBA U UKRAJINI: Vidi samo jedan put za završetak rata

Tanjug

21. 05. 2022. u 13:05

PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski smatra da će sukob između Rusije i Ukrajine biti okončan diplomatskim putem, ali da će mirovni pregovori imati hibridni format.

ЗЕЛЕНСКИ О КРАЈУ СУКОБА У УКРАЈИНИ: Види само један пут за завршетак рата

Foto: Printscreen/Jutjub

Zelenski je u intervjuu za ukrajinske medije rekao da neka pitanja između Ukrajine i Rusije ne mogu biti rešena nigde osim za pregovaračkim stolom zato što, kako je objasnio, Ukrajina "želi sve da vrati, ali Ruska Federacija želi da ne vrati ništa", prenosi Ukrajinska pravda.

Dodao je da je ranije verovao da je moguće okončati rat dijalogom, da taj dijalog ima odgovarajući vremenski okvir i da se u njemu mogu naći odgovori na mnoga pitanja.

- A sada je to (pregovori Ukrajine i Rusije) kao automobil, ne benzinac ili električni automobil, već hibrid, zato je i rat takav, komplikovan, i pobeda će biti veoma teška, biće i krvava, ona će svakako biti u borbi, ali završetak će svakako biti u diplomatiji - rekao je Zelenski.

BONUS VIDEO: PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA" - Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...