NATO NAS NE ŽELI, NISU OPRAVDALI OČEKIVANJA: Čudna poruka iz kabineta Vladimira Zelenskog

Novosti onlajn/R. V.

29. 06. 2022. u 15:26

NATO otvoreno saopštava da ne želi da se Ukrajina pridruži Alijansi, rekao je u intervjuu za Blumberg Igor Žovkva, zamenik šefa kabineta Vladimira Zelenskog, prenose RIA Novosti.

НАТО НАС НЕ ЖЕЛИ, НИСУ ОПРАВДАЛИ ОЧЕКИВАЊА: Чудна порука из кабинета Владимира Зеленског

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- (Ukrajini se govori da) niste članice (NATO) jer vas mi ne želimo. NATO nam kaže da nam neće dati ništa - rekao je on u intervjuu za Blumberg.

Foto: Printskrin/www.bloomberg.com

Zapadne zemlje nastavljaju da snabdevaju Ukrajinu oružjem, dok, prema Žovkvi, Alijansa nije opravdala očekivanja. On je dodao da su i očekivanja Kijeva od samita u Madridu niska. Zamenik šefa kabineta Zelenskog je još jednom izjavio da je Ukrajina tražila od NATO-a oružje i pre početka Specijalne operacije.

Samit severnoatlantskog bloka održava se u Madridu od 28. do 30. juna. Na njemu učestvuje oko 40 šefova država i vlada, uključujući 30 savezničkih zemalja, četiri pozvane zemlje azijsko-pacifičkog regiona (Australija, Novi Zeland, Japan i Južna Koreja), četiri druge zemlje članice EU, ali ne i članice Alijanse, kao i šefovi Evropske komisije i Evropskog saveta.

foto: Ukrainian Presidential Press Office via AP

Moskva je više puta napomenula da je NATO usmeren na konfrontaciju. Kako je naglasio pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, dalje širenje bloka neće doneti veću bezbednost Evropi.

Ranije je rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da Moskva ostaje otvorena za dijalog sa Briselom, ali na ravnopravnoj osnovi, dok bi Zapad trebalo da odustane od politike militarizacije kontinenta.

BONUS VIDEO:

DEJSTVO RAKETNOG SISTEMA "URAGAN": Pogledajte snimke Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)