PUTIN ODGOVORIO DŽONSONU: To nije korektno, setite se Margaret Tačer

Novosti online

29. 06. 2022. u 22:27

PREDSEDNIK Ruske Federacije Vladimir Putin odgovorio je večeras na uvrede koje mu je uputio britanski premijer Boris Džonson.

ПУТИН ОДГОВОРИО ЏОНСОНУ: То није коректно, сетите се Маргарет Тачер

Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Brendan Smialowski/Pool Photo via AP

Prema rečima ruskog lidera, "nije korektno da se premijer Velike Britanije poziva na to, s obzirom na ono što se danas dešava".

Putin je podsetio na bivšu britansku premijerku Margaret Tačer, koja se svojevremeno odlučila na vojnu akciju protiv Argentine, tokom rata za Malvinska ostrva (Folklandi u Velikoj Britaniji).

Podsećamo, premijer Džonson je rekao danas da Vladimir Putin ne bi napao Ukrajinu da je ženskog pola.

- Da je Putin žena, što očigledno nije, ali da jeste, mislim da ne bi ušao u ovaj ludi, mačo rat i nasilje, kao što je to uradio - rekao je Džonson za nemačku televiziju ZDF nakon samita G7 u Nemačkoj.

Džonson je ocenio i da je ono što Putin radi u Ukrajini "savršen primer toksične muškosti", i dodao je da se zalaže za veće učešće žena na pozicijama u vlasti, prenosi BBC.

Portparolu ruskog predsednika Dmitriju Peskovu nije trebalo dugo da odgovori, pa je poručio da "Frojd plače za takvima", misleći na Džonsona. 

- Frojd bi sanjao da ima tako nekog za svoja istraživanja - rekao je Peskov.

Inače, još jedan britanski zvaničnik je danas nediplomatskim rečnikom govorio o Vladimiru Putinu.

Britanski ministar odbrane Ben Volas je na radiju LBC rekao da Putin pati od sindroma malog čoveka.

- Svakako mislim da je Putinov pogled na sebe i svet sindrom malog čoveka, mačo pogled. Retko čujete izraz "sindrom male žene". Uvek čujete sindrom malog čoveka i on ga ima - rekao je Volas.

On je rekao da postoji veoma realna opasnost da bi Putin mogao da napadne van granica Ukrajine. 

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: MANEVRI BALTIČKE FLOTE - Pogledajte vežbe posada na 60 brodova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo