UNIŠTENA DVA AMERIČKA HIMARS-A: Rusko Ministarstvo odbrane objavilo snimak (VIDEO)

M.Đorđević

06. 07. 2022. u 12:41

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su uništena dva američka raketna bacača HIMARS u Donbasu, prenosi agencija RIA Novosti.

УНИШТЕНА ДВА АМЕРИЧКА ХИМАРС-А: Руско Министарство одбране објавило снимак (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile su dva američka višecevna raketna sistema HIMARS (MLRS) u DNR, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- U oblasti naselja Malotaranovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, visokoprecizne rakete sa vazdušnim lansiranjem uništile su dva višecevna raketna bacača HIMARS američke proizvodnje i dva skladišta municije za njih, saopštilo je ministarstvo.

Pored toga, ruska avijacija je pogodila privremeni punkt razmeštaja 22. motorizovanog bataljona 92. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Harkovu.

- Uništeno je do 100 ukrajinskih nacionalista i četiri jedinice vojne opreme, saopštio je resor.

VKS je takođe uništio:

— šest komandnih mesta Oružanih snaga Ukrajine;

— tačku privremenog razmeštanja jedinica stranih plaćenika u Limanskom rejonu Nikolajevske oblasti
— šest oružarnica;
— 27 područja koncentracije neprijatelja;
— radarsku stanicu za navođenje sistema S-300.

Na istočnoj periferiji naselja Soledar ruska avijacija uništila je skladište raketnog i artiljerijskog naoružanja 57. mehanizovane brigade, gde je bilo uskladišteno 1,5 hiljada granata različitog kalibra i više od 100 stranih protivoklopnih raketnih sistema.

„Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija pogodile su ljudstvo i vojnu tehniku Oružanih snaga Ukrajine u 77 okruga. Ruski lovci Su-35 oborili su dva helikoptera Mi-24 tokom jedne vazdušne borbe u rejonu Naselja Nikolajevka i Snegirevka Nikolajevske oblasti i jedan avion Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

ŠTA KAŽE ZAKON: Sme li se voziti u papučama i štiklama - među vozačima postoji velika zabluda vezana za ovu temu