NAČELNIK AMERIČKOG GENERALŠTABA OPREZAN: Treba održavati komunikaciju sa Kinom

Tanjug

07. 07. 2022. u 17:05

NAČELNIK Združenog generalštaba američkih oružanih snaga, general američke vojske Mark Mili razgovarao je danas sa načelnikom Združenog štaba Kine generalom Li Zuočengom, saopštio je Pentagon.

НАЧЕЛНИК АМЕРИЧКОГ ГЕНЕРАЛШТАБА ОПРЕЗАН: Треба одржавати комуникацију са Кином

Foto Tanjug/AP

- General Mili je naveo da je važno da se odgovorno pristupa vojnom nadmetanju između SAD i Kine i da linije komunikacije između dveju zemalja moraju ostati otvorene - stoji u saopštenju, prenosi Rojters.

General Mili je istakao značaj uključivanja kineske vojske u suštinski dijalog o poboljšanju komunikacije između Kine i SAD u kriznim vremenima i smanjenju nesporazuma u oblastima koje su od strateške važnosti za dve zemlje.

Dva generala razgovarala su o brojnim regionalnim i globalnim bezbednosnim pitanjima, stoji u saopštenju, prenosi Rojters.

"SAD pretnja svetskom miru"

Dan pošto su šef FBI i čelnik britanske obaveštajne agencije upozorili poslovne lidere da je Peking odlučan da ukrade njihovu tehnologiju radi konkurentske dobiti, Kina je oštro uzvratila. Portparola kineskog ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijana poručio je da su SAD "najveća pretnja svetskom miru, stabilnosti i razvoju".

Upitan da prokomentariše reči direktora FBI Kristofera Reja o ekonomskoj špijunaži i hakerskim operacijama Kine Džao je ocenio da je "relevantni američki političar ocrnio i napao Kinu".

- Činjenice su u potpunosti dokazale da su SAD najveća pretnja svetskom miru, stabilnosti i razvoju - zaključio je Džao.

BONUS VIDEO:

UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)