PESKOV: Udari na Odesu nemaju uticaj na izvoz žitarica

Tanjug

25. 07. 2022. u 14:25

UDAR ruske vojske na lučku vojnu infrastrukturu u Odesi ne može imati nikakav uticaj na početak izvoza žitarica u okvirima Istanbulskog sporazuma, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПЕСКОВ: Удари на Одесу немају утицај на извоз житарица

Foto: Printskrin Youtube/ BBC News

- Ovaj udar je bio usmeren isključivo na vojnu infrastrukturu i nema nikakve veze sa infrastrukturom uključenom u sprovođenje sporazuma o izvozu žitarica. Zato ovo ne može i neće uticati na početak procesa isporuka žita crnomorskom rutom - rekao je portparol ruskog predsednika, prenosi TASS.

Portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov saopštio je ranije da su ruske snage izvršile udar preciznim oružjem na postrojenja fabrike za remont brodova u Odesi i uništile usidreni ratni brod i skladište raketa "harpun" koje su isporučile SAD.

Raketnim udarom ruskih snaga onesposobljeni su proizvodni kapaciteti preduzeća za popravku i nadogradnju brodova ukrajinske mornarice, dodao je general Konašenkov.

BONUS VIDEO:

HELIKOPTERI Mi-28 NA ZADATKU: Uništavanje ukrajinskih višecevnih bacača i oklopnih vozila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!