VIŠE OD 400 UKRAJINSKIH VOJNIKA POGINULO U HERSONU: Konašenkov saopštio najnovije podatke sa fronta

Tanjug

06. 08. 2022. u 14:03

VIŠE od 400 ukrajinskih vojnika poginulo je u ruskom napadu na privremenu ukrajinsku vojnu bazu u Hersonskoj oblasti, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov na brifingu.

ВИШЕ ОД 400 УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА ПОГИНУЛО У ХЕРСОНУ: Конашенков саопштио најновије податке са фронта

Foto: EPA/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Prema njegovim rečima, u ruskim vazdušnim udarima ranjeno je još 150 vojnika, preneo je TAS S.

Konašenkov je rekao i da su Oružane snage Rusije uništile ukrajinsku bateriju višecevnih raketnih bacača opremljenu sistemima ukrajinske proizvodnje Vilka i američkim HIMARS.

- Ukrajinska baterija višecevnih raketnih bacača opremljena sistemima Vilka i HIMARS uništena je u blizini naselja Pjatigorskoje u Harkovskoj oblasti - kazao je Konašenkov.

BONUS VIDEO - KAO NA FILMU: Rupa prečnika 25 metara otvorila se nasred puta u Čileu!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!