SUZE I APLAUZI NA ISPRAĆAJU KRALJICE: Kovčeg sa telom Elizabete Druge stigao u Vestminstersku opatiju (FOTO)

Tanjug

14. 09. 2022. u 17:53

KOVČEG sa telom kraljice Elizabete Druge prenet je danas iz Bakingemske palate u svečanoj procesiji do Vestminsterske opatije.

СУЗЕ И АПЛАУЗИ НА ИСПРАЋАЈУ КРАЉИЦЕ: Ковчег са телом Елизабете Друге стигао у Вестминстерску опатију (ФОТО)

Foto: AP

Kralj Čarls Treći, njegovi sinovi prinčevi Vilijam i Hari, kao i drugi članovi kraljevske porodice, hodali su iza kovčega, koji će na u Vestminsterskoj opatiji ostati četiri dana, sve do sahrane kraljice u ponedeljak, prenosi AP.

Kovčeg je bio umotan u Kraljevski standard, a na vrhu je stajala imperijalna državna kruna, ukrašena sa skoro 3.000 dijamanata, kao i buketom cveća i biljkama, uključujući i bor sa imanja Balmoral, gde je kraljica preminula prošle nedelje.

Pratnja od dva oficira i 32 vojnika iz Prvog bataljona grenadirske garde u crvenim uniformama i šeširima od medveđe kože išla je sa obe strane povorke, a ođekivali su i počasni plotuni sa Big Bena i iz Hajd parka.

Dok je prolazila svečana povorka hiljade ljudi su apaludirali i snimali, a neki od okupljenih su brisali suze.

Kako javlja Bi-Bi-Si, kralj Čarls Treći i njegova braća i sestre, princeza Ana i princ Edvard, kao i njegov sin princ Vilijam, danas su nosili vojne uniforme, ali su kraljev brat princ Endru i njegov drugi sin princ Hari bili u odelima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak