HIPERSONIČNE NUKLEARNE RAKETE: Kako izgleda utovarivanje u silos projektila "Avangard" u Orenburškoj oblasti (VIDEO)

P. Z. S. / tvzvezda.ru

18. 11. 2022. u 22:13

UBACIVANjE rakete u “silos” je kreativan i juvelirski pedantan proces, kako kaže vojska.

ХИПЕРСОНИЧНЕ НУКЛЕАРНЕ РАКЕТЕ: Како изгледа утоваривање у силос пројектила Авангард у Оренбуршкој области (ВИДЕО)

Foto: Printscreen


Utovarivač ga preuzima sa tegljača. Dovodi u vertikalni položaj i vrlo polako spušta.
Interkontinentalna raketa kompleksa Avangard proputovala je hiljade kilometara do Orenburških stepa. Poslednji deo puta prošla je - na moćnom tegljaču, polako i pažljivo, strogo na sredini puta, dalje od ivica.

-Ako je potrebno, može se pokretati svih devet osovina - to je 18 točkova. Na primer, kada se penjete na brdo u ledenim uslovima. Pored toga, uz pomoć specijalnog daljinskog upravljača, zadnje točkove možete rotirati ulevo ili udesno, prokomentarisao je dopisnik Igor Lapik.

Ovo je neophodno da bi se smanjio radijus skretanja i da biste mogli da skrenete na bilo kojoj raskrsnici. Ekstradugački tegljač će proći svim javnim putevima.

-Od kasnih 80-ih godina prošlog veka u ovom raketnom silosu je na borbenom dežurstvu je raketni sistem Vojvoda, poznat i kao Satana. A sada, decenijama kasnije, raketa je uklonjena i napravljen je prostor za Avangard. Sada je istorijski trenutak. Ako bolje pogledate, možete videti kako se centimetar po centimetar kontejner spušta, a tamo, u raketnom silosu, već će biti prikopčan na „žile“ različitih komunikacionih sistema, pretvarajući se u jedan organizam“, primetio je dopisnik.

Drugi puk formacije Jasnenskih Raketnih strateških snaga već prolazi kroz takvo prenaoružavanje novim kompleksima Avangard.

-Ovo je veliki događaj ne samo za vojnu jedinicu, već i za celu zemlju, rekao je Sergej Karpenko, komandant raketnog puka.

Pre stupanja na borbenu dužnost, svo osoblje je prošlo preobuku na simulatorima koji su u potpunosti imitirali podzemno komandno mesto.

Na velikoj dubini nalazi se samo komandno mesto raketnog puka opremljeno Avangardima. I ako je ranije po zidu bila informativna tabla sa mnogo indikatora i sijalica, sada je sve kompjuterizovano, kompaktno i na monitorima.

Bojeva glava kompleksa Avangard je sposobna da savlada bilo koji sistem protivraketne odbrane i da manevriše hipersoničnim brzinama. Možete samo popraviti lansiranje, ali je nemoguće izračunati putanju leta bloka i oboriti ga.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove