"JEDAN UDAR TORNADA-S UNIŠTIO BI 100 NEMAČKIH LEOPARDA" Ruski ekspert poručuje - "Berlinski tenkovi neće suštinski promeniti odnos snaga"

Novosti onlajn

24. 01. 2023. u 17:20

DIREKTOR Centra MGIMO za vojno-politička istraživanja Aleksej Podberjozkin komentarisao je mogućnost da ukrajinska vojska počne da dobija od evropskih država nemačke tenkove „leopard“. Ekspert smatra da to neće suštinski promeniti odnos snaga.

ЈЕДАН УДАР ТОРНАДА-С УНИШТИО БИ 100 НЕМАЧКИХ ЛЕОПАРДА Руски експерт поручује - Берлински тенкови неће суштински променити однос снага

Foto Tanjug/AP

- Već je uništeno oko 3.000 ukrajinskih tenkova. Po svojim karakteristikama T-72 i T-62 ne zaostaju za tenkovima ‘leopard 1’ i prvom modifikacijom ‘leopard 2’. A T-72B, T-80, T-90 su bolji od većine modifikacija ‘leopard 2’. To je što se tiče kvaliteta, a što se tiče kvantiteta - da bi se sakupili tenkovi ‘leopard’ od svih evropskih država potrebno je vreme. Ti tenkovi su u različitom stanju, da bi se tenk bio dovedenu red posle čuvanja potrebno ga praktično rastaviti pa sastaviti. Potrebno je obučiti posade. Ako sakupe, na primer, 100 tenkova ‘leopard’ – to je ništa. To je tenkovska brigada koju će zbrisati jedan udar diviziona ‘Tornado-S’ (ruski višecevni bacač raketa) - naveo je Podberjozkin.

On se osvrnuo na izjavu novog nemačkog ministra odbrane Borisa Pistorijusa da NATO ne treba da bude strana konflikta u Ukrajini, ističući da je Alijansa to već praktično postala.

- Druga stvar je što NATO ne želi to da prizna iz jednog jednostavnog razloga: Alijansa bi želela da je rat zaobiđe. Isporuke naoružanja, municije, vojne tehnike i pri tome ofanzivne, to se uvek smatralo učešćem u vojnom sukobu. Iako je Sovjetski Savez za vreme rata Vijetnama protiv SAD slao Vijetnamu PVO i lovce, ovde je granica veoma tanka. Ali, Zapad je tu granicu već praktično prešao - rekao je ekspert za Radio Sputnjik.

BONUS VIDEO: 

ZA JAČU KONTROLU RUSIJE: Novi NATO "avaksi" sleteli na aerodom u Rumuniji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZAŠTO BEBE NE TREBA LJUBITI? Dr Milićević za Novosti: Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)