MINIRALI SEVERNI TOK I PODELILI AMERIKU: Kakve će posledice za Zapad imati istraga

Novosti Onlajn

26. 02. 2023. u 16:59

OTKRIĆE američkog istraživačkog novinara Simura Herša da su SAD i Norveška odgovorne za teroristički napad na gasovode „Severni tok" i „Severni tok 2" važan je događaj koji će u budućnosti imati velike posledice.

МИНИРАЛИ СЕВЕРНИ ТОК И ПОДЕЛИЛИ АМЕРИКУ: Какве ће последице за Запад имати истрага

Foto AP

Ona pokazuje da u vrhu američke administracije postoje ozbiljne podele kada je reč o politici prema Evropi i ukrajinskoj krizi.

Herš, novinar svetske reputacije i dobitnik Pulicerove nagrade, o okolnostima pod kojima su dignuti u vazduh gasovodi Severnog toka govorio je i u direktnom programu televizije RT.

Prema Heršovim navodima, Bela kuća je odlučila da izvrši sabotažu na gasovodima isključivo iz političkih razloga, a cilj je bio sprečiti Nemačku i zapadnu Evropu da otvore gasovod u slučaju velikih hladnoća.

Duboke podele u američkoj politici

Suština operacije je, rekao je Herš novinaru RT-ija, učiniti da zapadna Evropa nastavi da podržava NATO i isporučuje oružje Ukrajini, „raspirujući ono što je očigledno proksi rat protiv Rusije koji se upravo vodi".

Prema rečima novinara i dugogodišnjeg dopisnika srpskih medija iz Velike Britanije, Siniše Ljepojevića, sama činjenica da je Herš uspeo da objavi svoja saznanja važna je sama po sebi - na Zapadu, kaže on, vlada velika kontrola medija i tako nešto nije lako objaviti.

Drugo, Herš ne piše nagađanja, tvrdi Ljepojević. Ništa nije izmislio - ima informacije iz samog vrha američke administracije i istovremeno ima podršku tog vrha da ih objavi.

- Herš je objavio činjenice koje je dobio iz samog vrha američke administracije. To znači da su podele unutar vrha američke administracije izuzetno ozbiljne i velike jer se jedan njen deo ozbiljno ne slaže politikom Bele kuće i dela Stejt departmenta i sada pokušava, kroz taj klasičan metod otkrića bez navođenja imena, ali data priznatom autoritetu kao što je Herš da se pokuša sprečiti dalje ludilo i kriminalizacija američke politike - objašnjava on.

 

BONUS VIDEO: VEŽBE U RATNIM USLOVIMA - Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove