PEKING: G7 SE GRUBO MEŠA U KINESKE POSLOVE - odgovor kineskog MIP na objave grupe sedam najrazvijenijih zemalja

I.S.

18. 04. 2023. u 13:45

GRUPA 7 najrazvijenijih zemalja sveta, koja je održala sastanak u Japanu, grubo se umešala u unutrašnje poslove Kine, navodi se u saopštenju MIP u Pekingu. Time se zlonamerno diskredituje vlast i narod ove velike zemlje, saopštilo je danas kinesko Ministarstvo inostranih poslova.

ПЕКИНГ:  Г7 СЕ ГРУБО МЕША У КИНЕСКЕ ПОСЛОВЕ - одговор кинеског МИП на објаве групе седам најразвијенијих земаља

Foto: Profimedia

U saopštenju, objavljenom nakon trodnevnog sastanka u letovalištu Karuizava u centralnom Japanu, šefovi diplomatija G7 su naglasili da nema promene u osnovnim stavovima članica u odnosu na Tajvan, istovremeno pozivajući Peking da se "uzdrži od pretnji, prinude, zastrašivanja ili upotrebe sile", prenosi japanska agencija Kjodo.

Odgovarajući na pitanje o stavu ministara inostranih poslova G7, portparol ministarstva Vang Venbin je rekao da u tom dokumentu ima "puno arogancije i predrasuda prema Kini" i da je zbog toga Peking uputio snažan demarš domaćinu Japanu.

Šefovi diplomatija G7 potvrdili su važnost mira i stabilnosti u vezi sa Tajvanom, kao "neophodnim elementom" za globalnu bezbednost, u trenutku sve većihh napetosti oko ostrva koje Kina smatra svojom teritorijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima