GENERALNI SEKRETAR UN POSLAO PISMO PUTINU Lavrov: "Rusija će prostudirati Guteresovu poruku o sporazumu o žitaricama"

Tanjug

25. 04. 2023. u 07:12

RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je sinoć, posle susreta sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antonijom Guteresom, da je dobio pismo od njega sa idejama o punoj implementaciji sporazuma o žitaricama, kao i da će Moskva prostudirati sadržaj pisma.

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР УН ПОСЛАО ПИСМО ПУТИНУ Лавров: Русија ће простудирати Гутересову поруку о споразуму о житарицама

FOTO: Tanjug/AP

Pismo je upućeno ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, a Lavrov je rekao da će mu ga uručiti.

- Generalni sekretar govorio je o naporima koje čini da se pokrene ruski deo dogovora, koliko god je moguće. Do sada, taj napredak, iskreno, nije baš vidljiv. On nam je preneo svoje zamisli u pismu, odnosno ideje kako da se sprovede sve to u delo - rekao je Lavrov.

- Naravno, pismo se mora prostudirati. Kako sam već rekao, a bio sam iskren i sa Guteresom, nismo videli želju zapadnih zemalja da zaista ispune ono što je potrebno da bi se uspešno implementirala inicijativa generalnog sekretara o izvozu poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine i Ruske Federacije - istakao je Lavrov, preneo je TASS.

Sporazum o žitaricama između Ukrajine i Rusije, uz posredstvo Turske i UN, ističe 18. maja, a zasad nema naznaka da će biti produžen, jer ruska strana ističe da se deo sporazuma koji se tiče izvoza ruskih žitarica i veštačkog đubriva ne sprovodi.

Ruska novinska agencija navodi da je Lavrova, kada je išao na sastanak sa Guteresom, novinarka Rojtersa upitala da kaže nešto o sporazumu o žitaricama.

Ruski ministar je stao ispred novinarke, ali samo da je pohvali zbog izbora odeće.

"Lepa vam je haljina", odgovorio je Lavrov.

BONUS VIDEO: BUGARI NE ŽELE NATO - Na protestima u Sofiji traži se vojna neutralnost i mir u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove