MIŠEL RAZGOVARAO SA LIDERIMA: Otkrio u kom smeru idu odnosi Jermenije i Azerbejdžana

Srna

14. 05. 2023. u 21:44

PREDSEDNIK Evropskog savjeta Šarl Mišel govorio je danas o napretku u razgovorima između lidera Jermenije i Azerbejdžana u Briselu i naglasio da treba "zadržati zamah" ka konačnom mirovnom sporazumu.

МИШЕЛ РАЗГОВАРАО СА ЛИДЕРИМА: Открио у ком смеру иду односи Јерменије и Азербејџана

Foto Tanjug/AP

Mišel je bio domaćin razgovora sa jermenskim premijerom Nikolom Pašinjanom i predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom u vreme pojačanih tenzija na granici između njihovih zemalja oko kontrole nad spornom enklavom Nagorno-Karabah.

Predsednik Evropskog saveta se sastao sa Pašinjanom u subotu uveče, a sa Alijevom je razgovarao danas, preneo je AFP.

Zvaničnici EU su na kraju sastanaka rekli da dvojica lidera "dele volju za mirom na južnom Kavkazu" i opisali njihovu razmenu kao "iskrenu, otvorenu i orijentisanu na rezultate".

Današnji sastanak lidera Jermenije i Azerbejdžana bio je peti uz posredovanje EU.

BONUS VIDEO: DEMONSTRACIJA SNAGE I KOORDINACIJE: Pogledajte tačku kineskog akrobate na bambusovom stablu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!