VAN DOMOVA VIŠE OD 26.000 LJUDI: Nakon poplava u Italiji aktivno 300 klizišta

Tanjug

22. 05. 2023. u 10:52

BROJ evakuisanih zbog poplava u regionu Emilija-Romanja smanjen je na 26.324, nakon što se 10.000 njih vratilo svojim kućama.

ВАН ДОМОВА ВИШЕ ОД 26.000 ЉУДИ: Након поплава у Италији активно 300 клизишта

Foto: AP

Kako navodi agencije Ansa, voda se polako povlači iz Faence, Forlija, Čezene i drugih najteže pogođenih mesta.

S druge strane, voda je i dalje prisutna u Raveni i okolnom području, ali procenjuje se da je opasnost od poplava otklonjena.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni vratila se ranije nego što je predviđeno sa samita G7 u Japanu, ona je posetila poplavljena područja i obećala ''trenutne odgovore''.

Ona je dodala da će danas razgovarati sa ministrima italijanske vlade kako bi se dogovorile optimalne mere, odšteta i pomoć.

Predsednik regiona Emilija-Romanja Stefano Bonačini izjavio je da će zbog 300 aktivnih klizišta biti potrebno, između ostalog, rekonstruisati preko 600 puteva.

- Ima ljudi koji su izgubili sve u svojim kućama i na radnim mestima, i biće potrebne nadoknade od 100 odsto. Potrebna nam je i materijalna rekonstrukcija infrastrukture - rekao je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)