RUSIJA: Amerika više nije nepristrasna u arapsko-izraelskom konfliktu

Novosti online

24. 05. 2023. u 20:02

SJEDINjENE Američke Države izgubile su neutralnost i nepristrasnost po pitanju palestinsko-izraelskog pitanja, izjavio je stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti UN.

РУСИЈА: Америка више није непристрасна у арапско-израелском конфликту

Foto: Profimedia

- Očigledno je da se u palestinsko-izraelskom konfliktu pojavljuju dvostruki standardi naših američkih kolega. Sjedinjene Američke Države nastavljaju jednostrane pokušaje da preokrenu degradaciju ‘na zemlji’ zamenom stvarnog političkog sveta ekonomskim - rekao je on.

Prema njegovim rečima, blokirajući rad bliskoistočnog kvarteta međunarodnih posrednika, SAD uporno promovišu arapsko-izraelsku normalizaciju zaobilazeći pravično rešenje palestinskog problema.

- Najveći je paradoks u tome što Vašington koji pretenduje na ulogu jedinog sponzora procesa bliskoistočnog uređenja je odavno i konačno izgubio neutralnost i nepristrasnost koja je bila neophodna poštenom brokeru - podvukao je Nebenzja.

Ruski diplomata je istakao da je odluka prethodne administracije o priznavanju Jerusalima kao prestonice Izraela i izraelskog suvereniteta nad Golanskom visoravni prekinula privrženost SAD ključnim rezolucijama Saveta bezbednosti i Generalne skupštine UN.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)