"BIO JE FANTASTIČAN MINISTAR": Sunak podržao kandidaturu Bena Volasa za generalnog sekretara NATO-a

Tanjug

05. 06. 2023. u 23:47

BRITANSKI premijer Riši Sunak podržao je danas ideju da njegov ministar odbrane Ben Volas bude novi generalni sekretar NATO-a, rekavši da je on "fantastičan ministar".

БИО ЈЕ ФАНТАСТИЧАН МИНИСТАР: Сунак подржао кандидатуру Бена Воласа за генералног секретара НАТО-а

Foto: Profimedia

- Ben je fantastičan ministar. O tome se vodi razgovor među svetskim liderima i siguran sam da će se to nastaviti - rekao je Sunak na konferenciji za medije, prenosi Rojters.

On je dodao da se Volasu dive kolege širom sveta.

- Velika Britanija je uvek bila vodeći davalac doprinosa NATO-u i ispunila je svoju obavezu od izdvajanja dva odsto BDP-a. Bili smo lider u operacijama NATO-a - poručio je Sunak.

Volas je ranije ovog meseca rekao da "ne bi rekao 'ne' da mu se ponudi" posao generalnog sekretara NATO-a, međutim pojedine vlade žele da žena dođe na čelo Alijanse, a najčešće se pominje ime danske premijerke Mete Frederiksen.

Sunak će se ove nedelje sastati sa Džozefom Bajdenom i očekuje se da će pokušati da dobije podršku američkog lidera za imenovanje Volasa za generalnog sekretara NATO-a.

 

BONUS VIDEO: STIŽE ELEKTRIČNI "MOSKVIČ" - Počela proizvodnja na traci nekadašnje fabrike Renoa u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)