OGLASIO SE PEKING: Optužbe SAD o kineskoj špijunskoj bazi na Kubi su lažne

Tanjug

12. 06. 2023. u 14:26

KINA je danas saopštila da su američke optužbe da je koristila Kubu kao špijunsku bazu - lažne, i kritikovale američku vladu i medije što su objavljivali, kako su nazvali, netačne informacije.

ОГЛАСИО СЕ ПЕКИНГ: Оптужбе САД о кинеској шпијунској бази на Куби су лажне

Foto:Foto: EPA-EFE/JEROME FAVRE

Zvaničnik administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena rekao je u subotu da je Kina vršila špijunažu sa Kube već neko vreme i da je modernizovala objekte obaveštajne službe na tom ostrvu 2019. godine, preneo je Rojters.

Prošle nedelje, "Vol strit džurnal" objavio je da nova špijunska aktivnost traje na tom ostrvu, citirajući američke zvaničnike.

- Povodom navodnih špijunskih aktivnosti Kine na Kubi, ovo je tipičan primer lažne informacije. Tokom prethodna dva dana, čuli smo američke zvaničnike i medije kako objavljuju veliku količinu netačnih informacija po pitanju navodne špijunaže. Ovde su SAD same sebi kontradiktorne - rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

BONUS VIDEO: 

ZAJEDNIČKE PATROLE: Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije