ŠTA ĆE SE DOGODITI KADA SE ZAVRŠI UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA? "Kraj bi mogao da bude za tri nedelje..."

Novosti onlajn

20. 06. 2023. u 18:12

GUBICI Oružanih snaga Ukrajine tokom kontraofanzive daju razloga da se veruje da bi ona mogla da se završi za tri nedelje, mišljenja je šef Komiteta za odbranu Državne dume Andrej Kartapolov.

ШТА ЋЕ СЕ ДОГОДИТИ КАДА СЕ ЗАВРШИ УКРАЈИНСКА КОНТРАОФАНЗИВА? Крај би могао да буде за три недеље...

Ukrajinski vojnici na frontu, Foto AP

- Što se tiče kontraofanzive, sve za sada ide kako smo očekivali. Oni (Oružane snage) udaraju glavom u našu odbranu, udaraju dobro, uspešno. Na primer, tokom proteklog dana (Oružane snage Ukrajine) su imale oko 900 poginulih i ranjenih, (izgubile) devet tenkova, 26 oklopnih vozila. Ako se sve nastavi ovim tempom, onda ćemo za tri nedelje uspešno završiti ovu odbranu i preći na ofanzivna dejstva - rekao je Kartapolov televiziji Solovjov Lajv.

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, Oružane snage Ukrajine od 4. juna preduzimaju bezuspešne pokušaje ofanzive. Kako se navodi, ukrajinske snage su već izgubile oko 7,5 hiljada ljudi ubijenih i ranjenih u južno-donjeckom, zaporoškom i donjeckom pravcu. Ruski predsednik Vladimir Putin je takođe istakao da Oružane snage Ukrajine nisu uspešne ni u jednom pravcu.

(Sputnjik)

 

BONUS VIDEO:

ZAJEDNIČKE PATROLE: Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)