RUSI HITNO MODERNIZUJU FLOTU: Stižu 44 nova broda

Novosti onlajn

21. 06. 2023. u 16:59

VOJNA operacija u Ukrajini pokazala je da je potrebno hitno uvesti nove tehnologije u izgradnju brodova, rekao je glavnokomandujući Ratne mornarice Rusije Nikolaj Evmenov u intervjuu televiziji "Zvezda" na Međunarodnom pomorskom sajmu u Kronštatu.

РУСИ ХИТНО МОДЕРНИЗУЈУ ФЛОТУ: Стижу 44 нова брода

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Specijalna vojna operacija je pokazala da je potrebno ubrzati proces. Sve najbolje treba uvoditi, ne brzo, već odmah. Bez dugotrajnih konstruktorskih radova, istraživanja, već na sopstvenu inicijativu – a to sada rade naši brodograditelji - rekao je on.

Evmenov je dodao da će ove godine ruska flota dobiti još oko 44 ratna i pomoćna broda.

Govoreći na otvaranju salona, ministar industrije i trgovine Denis Manturov rekao je da je tempo proizvodnje ratnih brodova u Rusiji značajno porastao u poslednje tri godine.

U vojnoj operaciji u Ukrajini su uključeni, između ostalog, ratni brodovi ruske Crnomorske flote. Prema rečima njenog komandanta, viceadmirala Viktora Sokolova, brodovi flote, opremljeni raketnim sistemima Kalibar gađali su 180 ciljeva.

- Glavni ciljevi bili su radarske stanice sistema PVO, privremene baze jedinica Oružanih snaga Ukrajine, skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja, skladišta nafte, goriva, aerodrome, železničke stanice - precizirao je on.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

ZAJEDNIČKE PATROLE: Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja