"IZRAEL JE PRISUTAN SVUDA": Netanijahu pozdravio sprečavanje ''terorističkog'' napada na Jevreje na Kipru

Tanjug

25. 06. 2023. u 21:38

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanijahu pozdravio je danas sprečavanje iranskog napada na izraelske mete na Kipru, saopšteno iz njegovog kabineta.

ИЗРАЕЛ ЈЕ ПРИСУТАН СВУДА: Нетанијаху поздравио спречавање терористичког напада на Јевреје на Кипру

Foto: EPA

- Izrael pozdravlja sprečavanje iranskog terorističkog napada na kiparskoj teritoriji, uperenog protiv izraelskih meta. Izrael je prisutan svuda, na razne načine, kako bi zaštitio Jevreje i Izraelce i nastaviće da sprečava iranski terorizam gde god proviri glavu, pa i na iranskom tlu - navodi se u saopštenju koje je preneo Rojters.

Ranije danas, "Tajms of Izrael" je, pozivajući se na kiparske medije, preneo da je Kipar osujetio napade na Jevreje i Izraelce na Kipru.

Prema izveštajima, veruje se da je napade planirala iranska Revolucionarna garda, koja je u nekoliko zemalja proglašena terorističkom, uključujući i SAD, dodao je izraelski list.

Izraelski nacionalni bezbednosni savet upozorio je ranije da su Kipar i Grčka zemlje u kojima bi Iran mogao da cilja Jevreje i Izraelce, koji vole da letuju tamo.

Kiparski portal "File njuz" javio je da je zaveru osujetila kiparska obaveštajna služba u saradnji sa stranim agencijama iz Izraela i SAD.

 

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)