PRIGOŽIN SE IZVUKAO BEZ POSLEDICA: Federalna služba bezbednosti zatvorila slučaj oružane pobune "vagnerovaca"

Novosti onlajn

27. 06. 2023. u 10:35

FEDERALNA služba bezbednosti zatvorila je slučaj oružane pobune u Rusiji, saopštila je pres-služba FSB.

ПРИГОЖИН СЕ ИЗВУКАО БЕЗ ПОСЛЕДИЦА: Федерална служба безбедности затворила случај оружане побуне вагнероваца

Foto: Printskrin

- Tokom istrage krivičnog postupka, koji je 23. juna pokrenulo istražno odeljenje FSB Rusije prema članu 279 Krivičnog zakonika Rusije zbog oružane pobune, utvrđeno je da su njeni učesnici obustavili akcije, direktno usmerene na izvršenje krivičnog dela. Uzimajući u obzir ove i druge okolnosti koje su od značaja za istragu, istražni organ je 27. juna doneo rešenje o okončanju krivičnog postupka - saopštila je Služba bezbednosti.

Tokom noći 24. juna u Rostovu na Donu snage „Vagnera“ zauzele su štab Južnog vojnog okruga, nakon izjave Jevgenija Prigožina da je ruska avijacija izvela napade na kampove te vojne grupe. Ministarstvo odbrane Rusije i Federalna služba bezbednosti Rusije su te navode demantovali.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je dejstva „vagnerovaca“ nazvao zločinačkom avanturom, a protiv Prigožina je pokrenut krivični postupak zbog organizovanja oružane pobune.

Kasnije je pres-služba predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka saopštila da je on pregovarao s Prigožinom, koji je prihvatio njegov predlog da obustavi kretanje „Vagnera“ na teritoriji Rusije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u subotu uveče saopštio da će Prigožin otputovati u Belorusiju, a da će krivični postupak protiv njega biti obustavljen.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!