KAKO BI IZGLEDAO KINESKI NAPAD NA TAJVAN? Plan vojne vežbe odao za šta se spremaju na ostrvu - Precizni udari, pa napad specijalaca

Novosti online

23. 07. 2023. u 21:28

ORUŽANE snage Tajvana će tokom vojne vežbe Hanguan, koja će biti održana od 24. do 28. jula, razraditi akciju prebacivanja štabova u rezervne centre zbog uništavanja komandnih mesta od strane "neprijatelja".

КАКО БИ ИЗГЛЕДАО КИНЕСКИ НАПАД НА ТАЈВАН? План војне вежбе одао за шта се спремају на острву - Прецизни удари, па напад специјалаца

Foto: Profimedia/Ilustracija

Centralna novinska agencija piše da manevri obuhvataju proveru rezervnih komandnih mesta ostrvskog vazduhoplovstva.

Prema planu vežbe, nakon napada lažnog neprijatelja, komandni centar u Tajpeju je onesposobljen, zbog čega vazduhoplovstvo treba da premesti svoj štab na rezervni položaj.

Vežba će 25. jula biti održana na aerodromu Tajtong, gde će sleteti borbeni avioni F-16 i transportne letelice C-130. Dan kasnije manevri će se premestiti i na Međunarodni aerodrom Taojuan, pri čemu će vojska odbijati napad "neprijateljskih" specijalaca. Ovaj deo vežbe bi trebalo da traje oko sat vremena - za to vreme Taojuan će prestati da služi svim komercijalnim letovima.

Osim toga, prema planu vežbi, oružane snage Tajvana moraće da unište snage lažnog neprijatelja koje se iskrcavaju u luci Tajpej, na plaži u gradu Sinbej u regionu Balija i na ušću reke Danšuihe.

Manevri Hanguang se održavaju svake godine od 1984. godine. U njima učestvuju svi vidovi oružanih snaga.

Tajvan je od 15. do 19. maja bio domaćin komandno-štabne faze vežbe Hanguang-39, čiji je scenario predviđao kompjutersku simulaciju odbijanja invazije na ostrvo u punom obimu.

Tokom druge faze vežbe od 24. do 28. jula, tajvanske oružane snage će uvežbavati i suprostavljanje amfibijskim desantima i probijanje pomorske blokade.

BONUS VIDEO: Ruski vojnici izvode borbene vežbe na poligonima blizu linije fronta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove