KOLUMBIJCI UBILI EKVADORSKOG POLITIČARA: Šestorica osumnjičenih dolaze iz susedne zemlje

Tanjug

11. 08. 2023. u 00:01

ŠESTORICA stranih državljana uhapšenih zbog umešanosti u ubistvo ekvadorskog predsedničkog kandidata Fernanda Vilavisensija su Kolumbijci, saopštila je danas ekvadorska policija.

КОЛУМБИЈЦИ УБИЛИ ЕКВАДОРСКОГ ПОЛИТИЧАРА: Шесторица осумњичених долазе из суседне земље

Tanjug

Sedmi osumnjičeni, koji je podlegao ranama zadobijenim u pucnjavi sa policijom, takođe je bio Kolumbijac, prenosi Rojters.

Viljavisensio je ubijen tokom predizbornog skupa u Kitu, a napadač je neutralisan nakon razmene vatre sa policijom koja je obezbeđivala skup, a ostali osumnjičeni privedeni su nakon policijske racije, navela je Kancelarija državnog tužioca.

U svom poslednjem govoru, pre nego što je ubijen, Vilavisensio je obećao okupljenima da će iskoreniti korupciju i zatvoriti "lopove" u zemlji.

Prema istraživanjima javnog mnjenja, Vilavisensio je imao je podršku 7,5 odsto biračkog tela i bio je peti po popularnosti među predsedničkim kandidatima.

Nakon njegovog ubistva, ekvadorski predsednik Giljermo Laso proglasio je vanredno stanje u zemlji i potpisao dekret kojim se proglašava trodnevna nacionalna žalost.

Međutim, skupovi koji su planirani za 20. avgust neće biti otkazani.

BONUS VIDEO - VOJNE VEŽBE NA TAJVANU: Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić