KO JE BIO UBIJENI PREDSEDNIČKI KANDIDAT U EKVADORU? Od vlasti se krio u džungli, istraživao korupciju i nasilje (VIDEO)

Novosti online

10. 08. 2023. u 07:31

PREDSEDNIČKI kandidat Fernando Viljavisensio ubijen je na političkom skupu u Ekvadoru. Napadač je otvorio vatru dok je Viljavisensio ulazio u auto i pogodio ga u glavu tri puta. Ovo je biografija ubijenog predsedničkog kandidata, radio je kao istraživački novinar i bio je otac petoro dece.

КО ЈЕ БИО УБИЈЕНИ ПРЕДСЕДНИЧКИ КАНДИДАТ У ЕКВАДОРУ? Од власти се крио у џунгли, истраживао корупцију и насиље (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/Fernando Viljavisensio

Fernando Alsibijades Viljavisensio Valensija rođen je 11. oktobra 1963. godine u gradu Alausi. Studirao je novinarstvo i komunikacije, a 1995. je osnovao partiju Pačakutik. Radio je u kompaniji Petroekvador u sektoru komunikacija, a potom u sindikatu, tri godine tokom devedesetih. Otpušten je odlukom vlade Džamila Mahuada, a pošto je dobio otpremninu, otvorio je piceriju sa svojim bratom.

Pre političke karijere, njegova biografija navodi da je radio kao istraživački reporter i novinar, i pokrivao slučajeve nasilja i korupcije u Ekvadoru.

Imao je velike probleme zbog novinarske karijere, pa je tako optužio tadašnjeg predsednika Rafaela Koreu da je naredio oružanu pobunu u jednoj bolnici u septembru 2010. godine. Korea ga je tužio za klevetu i osuđen je na 18 meseci zatvora. Pokušao je da pronađe pomoć u Americi, ali nije uspeo, pa je umesto da odsluži kaznu pobegao u regiju Amazona i sakrio se, sve dok mu kazna nije istekla.

Pre osam godina, Viljavisensio i Sintija Viteri su objavili na Vikiliksu dokumente koji su dokazali da vlasti Ekvadora špijuniraju Džulijana Asanža, ali i novinare i političke protivnike.

Bio je oženjen Veronikom Sarauz, i imali su petoro dece. Upoznali su se dok je Viljavisensio radio u Narodnoj skupštini Ekvadora. Tamo je bio član parlamenta od 2017. godine, sve do raspuštanja 2023. godine.

Objavljen je snimak njegovog ubistva.

BONUS VIDEO: JEZIV SNIMAK LIKVIDACIJE - Kamere zabeležile trenutak kada je Jorović ubijen u Altini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!