OGLASIO SE KREMLJ: Evo šta je Peskov rekao povodom pogibije Prigožina

Novosti online

25. 08. 2023. u 12:44

NA Zapadu se dosta spekuliše o avionskoj nesreći u kojoj je poginuo osnivač grupe Vagner Jevgenij Prigožin, sve je to apsolutna laž, izjavio je Dmitrij Peskov, pres-sekretar predsednika Rusije.

ОГЛАСИО СЕ КРЕМЉ: Ево шта је Песков рекао поводом погибије Пригожина

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Sada se, naravno, mnogo spekuliše oko ove katastrofe i tragične pogibije putnika u avionu, uključujući Jevgenija Prigožina. Naravno, na Zapadu se sve te spekulacije serviraju iz određenog ugla. Sve ovo je apsolutna laž - kazao je Peskov, komentarišući izjave zapadnih predstavnika u kojima se navodi da je Kremlj umešan u incident, prenosi Ria.

Kako je saopštilo Ministarstvo za vanredne situacije Ruske Federacije, u sredu se kod sela Kuženkino u Tverskoj oblasti srušio privatni avion Embraer Legasi, koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg. Svih deset ljudi koji su se nalazili u avionu je, prema preliminarnim informacijama, poginulo. Prema spisku putnika koji je dostavila Federalna agencija za vazdušni saobraćaj, među putnicima je naveden Jevgenij Prigožin. Avion koji se srušio u Tverskoj oblasti pripadao je MNT-Aero LLC, specijalizovanom za poslovni transport.

BONUS VIDEO: RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)