POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDAO PRIGOŽINOV AVION: Ruski novinar otkrio - "Usred haosa sleteo je po nas, niko nije odbio"

Novosti online

25. 08. 2023. u 18:28

RUSKI vojni bloger Aleksandar Koc objavio je fotografije za koje tvrdi da su snimljene u avionu u kom je pre dva dana poginuo vođa Vagner grupe Jevgenij Prigožin. Koc je na društvenoj mreži Telegram podelio kratku priču o tome kako je završio u avionu Embraer Legasi u jesen 2021.

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ ИЗГЛЕДАО ПРИГОЖИНОВ АВИОН: Руски новинар открио - Усред хаоса слетео је по нас, нико није одбио

Foto: Profimedia/Ilustracija

U to vreme je radio kao novinar u Kabulu, gde je sa grupom kolega pratio povlačenje Amerikanaca iz Avganistana kao i dolazak talibana na vlast. Živeli su u smeštaju ruske ambasade i bili su pod strogim režimom bezbednosti, zbog čega nisu smeli da napuštaju zemlju kopnenim putem, već samo avionom.

- Ovde je nastao problem – svetske avio-kompanije nisu žurile da slete u zemlju pobedonosnih talibana, a mi smo čekali svoju šansu - opisao je Koc. Naime, jedan od prisutnih bio je Kiril Romanovski, novinar RIA FAN koji se tada već neko vreme borio sa tumorom na mozgu.

- Patio je od glavobolja i gubitka pamćenja. Otišao je u polikliniku ambasade po lekove protiv bolova, ali oni su mogli samo da mu ublaže simptome. Za lečenje mu je bila potrebna pomoć specijaliste - otkrio je vojni bloger. Koc i njegove kolege odlučili su da kontaktiraju redakciju RIA FAN, koja je o svemu obavestila Jevgenija Prigožina, a on je svoj avion poslao u Kabul.

Koc ističe da je proverio brojeve na repu i da je reč o istom avionu koji se srušio u sredu kod Kuženkinova u ruskoj Tverskoj oblasti - RA-02795.

Ponuda da se ukrcaju u Prigožinov avion bila je otvorena i za druge novinare koji su je prihvatili raširenih ruku.

- Niko nije odbio. Posle skoro tri meseca vratili smo se kući u kožnim sedištima, sa stjuardesom koja je donosila piće i grickalice - priseća se on. Na putu za Sankt Peterburg svratili su u Taškent da sipaju gorivo, pošto to nije bilo moguće učiniti u Kabulu, dodao je Koc.

Što se tiče Romanovskog, njega su hitne službe odmah izvele iz aviona, ali je ubrzo preminuo.

- Na tom letu sam ga možda prvi put video da se smeje tokom celog službenog puta - zaključio je ruski vojni bloger.

BONUS VIDEO: OBUKA NA "TERMINATORIMA" - Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)