"VAGNER VIŠE NE POSTOJI KAO OZBILJNA JEDINICA" Reznikov se oglasio nakon smrti Prigožina

Novosti online

25. 08. 2023. u 20:35

GRUPA Vagner je uništena, rekao je danas ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov, komentarišući još uvek nepotvrđenu smrt vođe te privatne vojske Jevgenija Prigožina.

ВАГНЕР ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ КАО ОЗБИЉНА ЈЕДИНИЦА Резников се огласио након смрти Пригожина

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Iskreno govoreći, Vagner više ne postoji kao ozbiljna jedinica, kao što je bila pre godinu dana. Uništeni su - rekao je Reznikov u intervjuu nemačkom nedeljniku Velt am zontag.

Prema rečima ukrajinskog ministra, navodna smrt Prigožina je "oslabila" ruskog predsednika Vladimira Putina.

- To pokazuje svetu da se Putinu više ne može verovati ako se sa nekim dogovorio - dodao je Reznikov.

Podsećamo, u sredu se kod sela Kuženkino u Tverskoj oblasti srušio privatni avion Embraer Legasi, koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg.

Prema spisku putnika koji je dostavila Federalna agencija za vazdušni saobraćaj, među putnicima je naveden Jevgenij Prigožin. Agencija je takođe javila da je avion koji se srušio u Tverskoj oblasti pripadao MNT-Aero LLC, specijalizovanom za poslovni transport.

BONUS VIDEO: TERETNI SVEMIRSKI brod Progress MS-22 se odvojio sa Međunarodne svemirske stanice - Misija završena

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!