TEŠKO JE BORITI SE PROTIV TAKVE ZEMLJE: Taker Karlson nahvalio Rusiju- "Imaju hiljadugodišnju istoriju i ogroman nuklearni arsenal"

Novosti online

25. 08. 2023. u 19:05

SADAŠNjA američka administracija želi da promeni vlast u Rusiji, ne shvatajući da je reč o veoma složenoj zemlji sa hiljadugodišnjom istorijom i ogromnim nuklearnim arsenalom, tvrdi američki TV voditelj Taker Karlson.

ТЕШКО ЈЕ БОРИТИ СЕ ПРОТИВ ТАКВЕ ЗЕМЉЕ: Такер Карлсон нахвалио Русију- Имају хиљадугодишњу историју и огроман нуклеарни арсенал

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Sjedinjene Države žele da sruše ruskog predsednika Putina, žele promenu režima - rekao je Karlson, desničar poznat po kritikama na račun administracije Džoa Bajdena.

TV voditelj je napomenuo da se ne slaže sa ovakvim pristupom aktuelnih američkih vlasti odnosima sa Moskvom.

- Ali čak i da se složim, da li je ovaj cilj dostižan? I kakve bi bile posledice ako se to desi? Rusija je veoma složeno mesto sa puno etničkih manjina, religija i najvećim nuklearnim arsenalom na svetu - rekao je on.

Odgovarajući na pitanje da li je moguće pobediti Rusiju, Karlson je rekao da ne deli mišljenje Žozepa Borela, šefa spoljnopolitičke službe Evropske unije, koji je Rusiju uporedio sa "benzinskom pumpom koja ima nuklearne bombe".

- Rusija nije benzinska pumpa sa nuklearnim oružjem, već hiljadu godina stara zemlja sa svojim jezikom, kulturom, književnošću - podsetio je TV voditelj.

Istovremeno, on smatra da je Rusija "jedinstvenija od SAD".

- Prosečan Rus se više oseća kao Rus nego što se prosečni Amerikanac oseća kao Amerikanac. Teško je boriti se protiv takve zemlje - kaže Karlson.

BONUS VIDEO: Ruski vojnici izvode borbene vežbe na poligonima blizu linije fronta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici